Завідувач кафедри обліку і оподаткування, професор Іван БАЛАНЮК 12-13 червня 2024 р. взяв участь у 4-му Конгресі місцевого самоврядування Трьох морів та Економічному форумі у м. Люблін, Польща.

Захід відбувся під почесним патронатом Президента Республіки Польща Анджея Дуди. Конгрес є вагомим елементом у процесі відбудови України.
У Конгресі взяли участь представники центральної та місцевої влади, науки та бізнесу з 13 країн-учасниць Ініціативи трьох морів (Австрія, Болгарія, Хорватія, Чехія, Естонія, Литва, Латвія, Польща, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Греція) представники стратегічних партнерів (Європейського Союзу, США та Німеччини), а також регіонів-партнерів з України та Молдови.
У рамках Конгресу Іван БАЛАНЮК мав зустріч з Генеральним Консулом України у м. Люблін Олегом КУЦОМ.
На форумі обговорювалися питання:
– штучний інтелект як двигун інновацій;
– як підтримувати розробку та використання штучного інтелекту в регіоні трьох морів;
– мережа трьох морських університетів – виклики та можливості для цифрового майбутнього університетів;
– десятиліття співробітництва три моря – стан гри перед 10-м самітом ініціативи три моря в Польщі.
Відбулася також зустріч із Юлею Анною КОЗАНКЕВИЧ – полячкою українського походження, європейським лідером (Невиданих Дипломів), яка доносить до світової громадськості наслідки російської агресії в Україні і розповідає про українських студентів, які загинули на війні не одержавши диплому про закінчення навчального закладу.