Участь в роботі освітнього форуму

04 жовтня 2024 року професорка кафедри Марія Василюк прийняла участь в освітньому форумі «Підготовка аудиторів: від теорії до практики».

Організаторами проведення освітнього форуму виступила Громадська організація «Професійна організація аудиторів, бухгалтерів та викладачів обліково-контрольних дисциплін, Аудиторська палата України, провідні заклади вищої освіти.
Учасниками освітнього форуму обговорено проблемні питання сучасного стану та подальшого розвитку вітчизняного аудиту у професійному та освітньому контексті. Зокрема, жваві дискусії провадились у напрямках:
– сучасні проблеми якісного навчання аудиторів в закладах вищої освіти та шляхи їх вирішення;
– аудиторська компонента в освітніх програмах з обліку і оподаткування;
– сучасні практики викладання облікових дисциплін у провідних західних навчальних закладах. Застосування інновацій ШІ (штучного інтелекту);

– дуальна форма здобуття вищої освіти як метод підвищення якості кадрового забезпечення аудиторської діяльності та інші.
За результатами роботи учасниками освітнього форуму сформовано напрями удосконалення вітчизняної освіта і науки в умовах воєнного стану в контексті управління, цифровізації, євроінтеграційних аспектів, що присвячені пошуку шляхів розв’язання нагальних проблем української освіти та науки.