Галущак Ірина Євгенівна

 Галущак Ірина Євгенівна

 кандидат економічних наук, доцент

доктор педагогічних наук, професор

професор кафедри обліку і оподаткування

начальник науково-дослідної частини університету

 

Персональна інформаціяОсновні публікаціїДіяльністьКонтакти

Закінчила у 2008 р з відзнакою економічний факультет Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Здобула диплом “магістра” за спеціальністю “Облік і аудит” з присвоєнням кваліфікації “економіст-бухгалтер, викладач економіки”. У 2008 році отримала диплом “магістра” за спеціальністю “Правознавство” юридичного інституту Прикарпатського національного університету та здобула кваліфікацію юриста, викладача права. У 2012 р. захистила кандидатську дисертацію на тему “Формування стратегічних цілей розвитку регіону”. Автор понад 20 наукових праць.

1. Галущак І.Є.

СТРУКТУРА АНАЛІЗУ РЕГІОНУ ЯК СУБ’ЄКТА ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ І ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЧНИХ ЦІЛЕЙ

У статті розглядаються основні соціально-економічні функції і цілі регіону, а також здійснений аналіз регіону як суб’єкта економічного розвитку.

Глобалізація і інтернаціоналізація розвитку накладають відбиток на економічний розвиток і формування стратегічних цілей регіону, обумовлюючи необхідність комплексного аналізу різнопланових, іноді суперечливих сутнісних характеристик і функцій регіону як системи, організації, суб’єкта стратегічного управління з подальшою їх інтеграцією в цілісний об’єкт.

2. Галущак І.Є., Савчук В.П.

ОБЛІК ДОХОДІВ ВІД ОПЕРАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: СУЧАСНИЙ СТАН ТА НАПРЯМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ

В статті розглянуто теоретичні та практичні аспекти обліку доходів від операційної діяльності. Визначено основні критерії визнання доходів від реалізації готової продукції. Розкрито сучасний стан системи обліку доходів від операційної діяльності. Зазначено основні проблеми при здійсненні обліку доходів від операційної діяльності, а саме: проблему повноти та своєчасності відображення доходів у обліку, проблему рівня відповідальності обліково-контрольної системи підприємства, проблему матеріально-технічного та організаційного забезпечення підприємства, проблему встановлення оптимального співвідношення обсягів автоматизованих і неавтоматизованих обліково-контрольних робіт та відсутність єдиної інформаційної загальнодержавної (міжгалузевої) бази норм і нормативів для обліку та контролю за доходами підприємства.

3. Галущак І.Є.

ФОРМУВАННЯ ГОТОВНОСТІ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МАЙБУТНІХ ЕКОНОМІСТІВ

У статті проаналізовано формування готовності майбутнього економіста до професійної діяльності, здійснено аналіз праць, присвячених феномену готовності до професійної діяльності.

4. Галущак І.Є.

ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ АУДИТУ ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ

Статтю присвячено розгляду особливостей проведення аудиту основних засобів суб’єктів господарювання в сучасних умовах.

Аудит основних засобів є невід’ємною частиною загального аудиту підприємства. Перед аудитом стоять, передусім, задачі забезпечення збереження, цільового та раціонального використання власності суб’єкта господарювання. Аудит основних засобів дозволяє встановити реальний якісний та кількісний стан основних засобів суб’єкта господарювання, їх правильний облік, витрати на ремонт і поліпшення, а також правильність нарахування амортизації.

5. Галущак І.Є.

МЕХАНІЗМИ РЕАЛІЗАЦІЇ  КОНКУРЕНТНОСПРОМОЖНОСТІ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ

В статті розглядаються механізми реалізації конкурентоспроможності Карпатського регіону. Для досягнення кращих показників необхідне вдосконалення або розробка нової активної стратегії регіону з пріоритетами інноваційних і високотехнологічних галузей промисловості, співпраці із зарубіжними країнами та іншими регіонами України.

Дисципліни, які викладає: Аудит, Організація обліку, Організація і методика аудиту, Фінансовий аудит, Судово-бухгалтерська експертиза.

Наукові інтереси: перспективи розвитку регіону та його стратегічні цілі, проблеми теорії і практики аудиту, перспективи розвитку аудиторської діяльності в Україні.

Прикарпатський національний університет ім.Василя Стефаника

76025, Україна м. Івано-Франківськ, вул. Шевченка, 57

Гуманітарний корпус, сьомий поверх, ауд. 706

кафедра обліку і оподаткування

E-mail:iryna.halushchak@pnu.edu.ua

Тел. +380342596083