Онлайн-зустріч із одинадцятикласниками Отинійського ліцею

07.11.2022 відбулась онлайн-зустріч між представниками кафедри обліку і оподаткування економічного факультету ПНУ та одинадцятикласниками Отинійського ліцею Отинійської селищної ради. Модератор зустрічі, професор Матковський Петро Єгорович, виступивши із вітальним словом налаштував усіх на конструктивну розмову. Специфіку навчання на освітній програмі «облік і оподаткування» освітніх рівнів «Бакалавр» та «Магістр» стисло і уміло окреслив завідувач кафедри, професор Баланюк Іван Федорович. Визначено сильні сторони кафедри, викладацького персоналу, факультету й університету загалом.

Окрім загальноприйнятих тезисів для такого формату зустрічей, доволі корисним і актуальним виявилось інформування ліцеїстів щодо технічних особливостей процесу вступу і вступної кампанії загалом в наш рідний Прикарпатський університет. Доступно, змістовно і лаконічно з таким месиджем виступила викладач кафедри, Тетяна Леонідівна Іванюк. Очевидно, що на даному етапі для одинадцятикласників тонкощі вступу на омріяну спеціальність, роз’яснення незрозумілих питань є, в певному сенсі доленосними.

Особливості навчального, наукового процесу і дозвілля на факультеті загалом охарактеризував заступник декана економічного факультету, Гнатюк Тарас Михайлович. Доволі доступно Тарас Михайлович окреслив роль і перспективи сучасного бухгалтера, податківця і аудитора у післявоєнній відбудові переможниці України.

Маємо добру традицію співпраці з Отинійським ліцеєм, чимало вихідців з нього, закінчивши навчання у нас на спеціальності стали головними бухгалтерами, аудиторами та добрими фахівцями у сфері оподаткування, управлінцями, а головне – працюють за покликанням.

Деякі ліцеїсти задавали свої уточнюючі запитання щодо особливостей вступу на нашу та суміжні спеціальності. Зрештою, ми переконані, що такого формату зустрічі є обов’язковими і важливими, оскільки завжди доносять щось нове, потрібне і невідоме досі абітурієнту. Ми завжди готові ділитись інформацією, знаннями, досвідом, адже в сьогоднішній час вислів «Поінформований – значить озброєний» має особливий зміст.