Студенти ІІ курсу кафедри обліку і оподаткування успішно пройшли онлайн-курси «Наукова комунікація в цифрову епоху» на платформі Prometheus та «Академічна доброчесність в університеті» на платформі ВУМ online із отриманням сертифікатів

В рамках вивчення дисципліни «Основи академічного письма та професійна доброчесність» студенти ІІ курсу кафедри обліку і оподаткування разом із лектором д.е.н., професором Лещук Галиною Василівною успішно пройшли онлайн-курс «Наукова комунікація в цифрову епоху» на платформі Prometheus із отриманням сертифікату в обсязі 90 год., що становить 3 кредити ЄКТС.

Після завершення курсу «Наукова комунікація в цифрову епоху» на платформі Prometheus студенти мали змогу:

  • Зрозуміти, як відбувається сучасна наукова комунікація, яким чином відкритий доступ, відкрита наука, відкриті ліцензії, управління даними досліджень впливають на життєвий цикл наукового дослідження, зокрема, у поширенні та збереженні результатів вашого дослідження.
  • Застосовувати сучасні практики та пошукові техніки для роботи з науковими джерелами, використовувати універсальні та спеціалізовані інформаційні ресурси, сучасні веб-застосунки для різних етапів дослідження і не тільки.

А також студенти успішно пройшли онлайн-курс «Академічна доброчесність в університеті» на платформі ВУМ online із отриманням сертифікату в обсязі 3 год., що становить 0,1 кредит ЄКТС.

Академічна доброчесність – це основа якості освіти. Українська вища освіта змінюється і важливою умовою успішного розвитку є впровадження принципів академічної доброчесності в навчання, викладання та наукову діяльність.

В цьому онлайн-курсі студенти мали змогу почути відповіді на такі ключові питання:

  • Що таке академічна доброчесність?
  • Що таке плагіат?
  • Як уникнути плагіату (академічне письмо)?
  • Якими є передумови створення доброчесного середовища в університеті (університетська автономія)?
  • Як створити доброчесне середовище в університеті?